تعبیه سوند فولی در منزل در شیراز
سوندها لولههایی با اشکال و جنسهای مختلفی هستند که دارای دو نوع داخلی و خارجیاند اما همگی به منظور خارج کردن ادرار از مثانه، استفاده میشوند. از انواع سوند میتوان به سوندهای کاندوم شیت، سوندهای یک راه، سوندهای سوپراپوبیک، سوندهای مسکن، سوندهای دو راه و سوندهای سه راه نام برد.
مرکز درمان در منزل آوای التیام با انجام تمامی انواع سوندگذاری در منزل همچنین سونداژ توسط متخصص خانم، بیمار شما را در تمام امور سونداژ خود بی نیاز از مراجعه به مراکز درمانی میکند. جهت آشنایی بیشتر شما به کاربرد برخی از پرکاربردترین سوندها به صورت مختصر در ادامه توضیح خواهیم داد.
هم چنین بخوانید: تزریقات در منزل شیراز
انتخاب مناسبتترین سوند فولی در منزل در شیراز + معرفی انواع سوندها
- سوند کاندوم شیت: این نوع سوند تنها در جنس مذکر قابل استفاده است. از مزیتهای آن میتوان به راحتتر تعبیه شدن و کمتر تهاجمی بودن آن اشاره کرد. به همین دلیل معمولا در افراد مبتلا به آلزایمر و یا افرادی با سطح هوشیاری پایین، مورد استفاده قرار میگیرد.
- سوند یک راه: تنها دارای یک مسیر خروجی است و پس از هر بار تعبیه و خارج کردن محتویات مثانه، سوند خارج میشود. معمولا جهت انجام آزمایش ادرار استریل و یا در برخی موارد که فرد دچار احتباس ادراری موقت است، مورد استفاده قرار میگیرد.
- سوند دو راه: از معمولترین سوندها میتوان سوندهای دوراه یا همان فولی را نام برد. این دسته از سوندها دارای یک مسیر خروجی و یک مسیر جهت پر کردن قسمت بالونی شکل که در سر سوند تعبیه شده است، میباشد.
- سوند سه راه: این نوع سوندها دارای یک راه خروجی و دو راه ورودی هستند که یک مسیر برای پر کردن بالون و دیگری جهت وارد کردن مایعات به داخل مثانه است. از این نمونه سوندها برای شست و شوی مثانه استفاده میشود.
تعبیه سوند در منزل در شیراز
تعبیه سوند در منزل در شیراز یکی دیگر از خدمات پرستاری است که توسط مجموعه آوای التیام به بهترین شکل توسط پرسنل مجرب خانم و آقا انجام میشود. تعبیه سوند یا همان سونداژ یک پروسیجر استریل است که چه در منزل و چه در بیمارستانها و مراکز درمانی، باید توسط پرسنل مجرب و به صورت استریل انجام شود تا مانع از عفونت در ناحیه تناسلی و مجاری ادراری گردد.
دلایل مختلفی برای تعبیه سوند در یک فرد میتواند وجود داشته باشد که از آنها میتوان به مواردی چون:
- فشار خون بالا
- تکرر ادرار
- سوختگیهای جدی
- عملهای جراحی
- آسیب به مجاری ادراری
- تجویز برخی داروها
- بی اختیاری ادراری
- انسداد مجاری ادراری
- نمونه گیری استریل از ادرار
را نام برد. بسته به شرایط روحی، جسمی و بیماری هر فرد، پزشک معالج یکی از روشهای سوند گذاری را تجویز میکند.
شما میتوانید جهت انتخاب بهترین نوع و روش سوند گذاری برای بیمار خود، در بخش مشاوره آنلاین با پزشک، شرایط بیمار خود را مطرح کنید تا همکاران ما در مجموعه آوای التیام شما را راهنمایی کنند.
هم چنین بخوانید: خدمات پرستاری در منزل شیراز
نحوه تعبیه سوند فولی در منزل در شیراز
سوند فولی معمولترین و پراستفادهترین نوع سوند در منزل و مراکز درمانی کشور است به همین دلیل جهت آشنایی بیشتر نحوه تعبیه آن را در این بخش خواهیم گفت. (تعبیه اکثر سوندها نیز بسیار به تعبیه سوند فولی شباهت دارد و در صورت نیاز به تعبیه و یا آموزش درباره تعبیه انواع سوندها میتوانید با مرکز آوای التیام تماس بگیرید.)
تعبیه سوند فولی در منزل از خدمات مرکز آوای التیام در منزل است که توسط پرسنل مجرب و آزموده به صورت تمام استریل انجام میشود اما آشنایی با مراحل کلی سوند گذاری و آداب و نگهداری از سوند در منزل ضروری است.
جهت تعبیه سوند باید مراحل زیر به نوبت طی شود:
- ابتدا سایز فولی توسط پرستار تخمین زده میشود. (فولیهای بزرگتر باعث ایجاد درد بیشتر و همچنین احتمال خون ریزی بالا و فولیهای کوچکتر نیز باعث نشت ادرار از اطراف سوند میشوند. بنابراین انتخاب اندازهی مناسب، حائز اهمیت است.)
- تمام وسایل مورد نیاز توسط پرستار آماده در جای خود گذاشته میشوند تا پس از استریل کردن دستها، نیاز به دست زدن به وسایل غیر استریل نباشد.
- ناحیهی تناسلی بیمار و دستهای پرستار به خوبی شسته و استریل میشوند.
- پس از پوشیدن دستکش استریل، سوند را برداشته و پرستار از همراه میخواهد کمی ژل مخصوص بر روی سوند فولی بریزد.
- سوند را به حد کافی به ژل آغشته کرده و به آرامی وارد مجرای ادرار میکند. (در آقایان بهتر است جهت کنترل بیشتر پرستار ناحیه تناسلی را با استفاده از یک گاز استریل بگیرد.)
- کیسه ادرار را وصل کرده و در صورت درست قرار گرفتن سوند، بالن سوند را با ۱۰ سی سی آب مقطر پر کرده و سوند را در محل خود فیکس میکند.
پرستاران مجموعه آوای التیام نکات مراقبتی را پس از انجام سوند گذاری به شما آموزش خواهند داد. از جمله این آموزشها میتوان به پوشیدن لباسهای زیر نخی یا پنبهای و تعویض مکرر آنها جهت جلوگیری از عفونت، قرار دادن کیسه ادرار در سطح پایینتر از بدن جهت کاهش درد، عدم کشیده شدن و یا فرو کردن بیشتر سوند و سایر مراقبتهای دیگر را نام برد.
تعبیه سوند توسط پرستار خانم و آقا در منزل در شیراز
اگر چه انجام خدمات پرستاری و مراقبتی جنس و نژاد و سطح اجتماعی و … نمیشناسد اما تعبیه سوند به دلیل این که در قسمت تناسلی افراد است از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، دینی و معذب بودن افراد باید در خانمها توسط پرسنل خانم و در آقایان توسط پرسنل آقا انجام شود.
مرکز آوای التیام با در اختیار داشتن پرسنل مجرب آقا و خانم در تمامی ۲۴ ساعت شبانه روز، خدمات تعبیه سوند را در تمامی شبانه روز و به صورت تخصصی در خانمها توسط پرستار خانم و در آقایان توسط پرستار آقا، ارائه میدهد.
خارج کردن سوند فولی در منزل در شیراز
خارج کردن سوند یک پروسیجر پرستاری است که جهت جلوگیری از عفونتها باید به صورت کاملا استریل، انجام شود. خارج کردن غیر اصولی سوند فولی میتواند باعث آسیب به مجاری ادراری و یا حتی عفونت و خونریزی داخلی شود.
جهت خارج کردن سوند فولی بهتر است از یک پرستار کمک بگیرید تا ابتدا ناحیه را تمیز و سپس آب درون بالن را خالی کرده و سوند را به آرامی و اصولی خارج کند. پرستار باید پس از خارج کردن سوند فولی، شکل ظاهری سوند را از جهت سالم بودن سوند، وجود و یا عدم وجود عفونت در دیوارهی سوند و همچنین خون آلود بودن یا نبودن سوند، بررسی کند.
باید موارد گفته شده به طور دقیق بررسی شود تا در صورت مشاهده مورد مشکوک سریعا آن را به اطلاع پزشک برساند. جهت خارج کردن سوند فولی به صورت اصولی توسط پرستاران مجرب تحت نظارت پزشک میتوانید با مرکز آوای التیام تماس بگیرید.
سایر خدمات ما: اجاره دستگاه زردی نوزاد شیراز
مراقبت از بیماران دارای سوند در منزل در شیراز
- ابتدا باید بدانیم که بیماران دارای سوند به دلایل فرهنگی و اجتماعی معمولا معذب هستند و علاقهای به حضور در تجمعات ندارد. تمایل به پوشاندن سوند و کیسه ادرار خود از نگاه دیگران دارند، پس همراهان مراقب باشند تا پوشاندن کیسه ادرار باعث ایجاد فشار بر روی کیسه ادرار و بازگرداندن ادرار نشود که احتمال عفونت را بالا میبرد و درد مثانه را تشدید میکند.
- در انواع سوند مخصوصا سوندهایی مثل سوند فولی که از داخل توسط بالن فیکس میشوند. مراقب باشید سوند کشیده نشود. در صورت جابهجایی ابتدا کیسه را تخلیه کنید و سپس لولهی کیسه ادرار را در دست خود و یا بیمار نگه دارید.
- سوند فولی را در صورتی که عفونت و یا التهابی نداشته باشد، نهایتا هر ۱۴ روز باید تعویض کرد.
- کیسه ادرار را قبل از پر شدن تخلیه کنید و نهایتا هر ۴۸ ساعت یک بار کیسه ادرار را کلا تعویض کنید تا در صورت برگشت محتویات آن به داخل مثانه باعث ایجاد عفونت نگردد.
جهت مشاوره و یا آموزشهای بیشتر با مرکز آوای التیام تماس حاصل فرمایید.